Välkommen till vår läkarmottagning på Vasagatan 46 i centrala Göteborg. Till oss är du välkommen utan remiss.
6 juli - 2 augusti
Telefontid: 8:30 - 12:00
411 37 Göteborg
Title Image

Endokrinologi

Välkommen till vår mottagning för endokrinologi

På vår mottagning för endokrinologi arbetar erfarna specialistläkare inom invärtesmedicin för att hjälpa dig som patient på bästa sätt. Här utreder och behandlar vi invärtesmedicinska sjukdomar som till exempel sköldkörtelsjukdomar.
Till vår mottagning för endokrinologi är du välkommen för utredning, vård och behandling av misstänkta eller konstaterade invärtessjukdomar. Observera att vi inte tar emot patienter med diabetes.

Invärtesmedicinska sjukdomar
Specialistläkare
Ingen remiss behövs

Priser

Läkarbesök för första bedömning 2.600kr
Kostnad för övriga prover tillkommer

Boka via telefon

Du är välkommen att ringa oss på 031-100220 för att boka läkarbesök. Vi har telefontid mån-fre kl.8.30-12.00. Du behöver ingen remiss.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Sköldkörteln sitter på halsens framsida och producerar hormon som styr ämnesomsättningen. Virus eller bakterier kan göra att du får inflammation i sköldkörteln. Du kan då behöva behandling med läkemedel. Om du misstänker att sköldkörteln inte fungerar som den ska eller om du känner en knöl i eller kring sköldkörteln, är du välkommen till oss för undersökning och eventuell behandling.

Hypertyreos är en sjukdom som innebär att din sköldkörteln tillverkar för mycket hormoner, vilket gör att ämnesomsättningen ökar och kroppen går på högvarv. Sjukdomen kan behandlas med läkemedel, radioaktivt jod eller med operation. Om du misstänker att du har hypertyreos är du välkommen till oss för bedömning och behandling.

Struma är ett samlingsnamn för olika former av förstorad sköldkörtel. Det kan finnas flera orsaker till att sköldkörteln är förstorad som till exempel  att sköldkörteln är inflammerad, att du har jodbrist eller knölstruma. Eftersom behandlingen skiljer sig åt för olika typer av struma är det viktigt att utreda orsaken. Oftast är struma något du kan leva med utan vare sig besvär eller behandling. Om du misstänker att du har struma, haft en lätt förstorad sköldkörtel som redan undersökts men som börjar bli större, eller om den börjar kännas mer ojämn eller knölig, är du välkommen att boka tid hos oss.

Träffa vår specialistläkare inom invärtesmedicin

Dr. Olof Strandberg

Endokrinolog, specialist på invärtes sjukdomar.

Privat

Ring oss på 031-100220 för att boka läkarbesök till vår endokrinolog